Us presentem al Rachid

El Rachid és un jove nascut al desert del Marroc, en els pobles de la cultura Amazic. És Berber. És noble, honest, auster, entusiasta, estudiós i treballador com la majoria dels amazics, ho porta a la sang.

El Rachid ja va estar un temps amb nosaltres estudiant a l’Escola de Vida mentre vivia al centre de primera acollida Sirius a Santa Coloma de Queralt. Però en fer els 18 anys va marxar a Tarragona on les coses no li van anar massa bé i va acabar vivint en una vella tenda de campanya en un descampat a les afores de la ciutat.

Els nostres estudiants, antics companys del Rachid, en assabentar-se de la precària situació que estava vivint des de feia més de 6 mesos, van proposar en una assemblea de l’Escola de Vida de rescatar-lo.

Dit i fet. Ahir el Rachid vivia en una tenda de campanya al carrer, avui viu a la Llar-Escola de Vida a Santa Coloma de Querant. BENVINGUT RACHID!

Quan el varem rescatar no tenia més roba que la que duia posada. Els companys li han donat una samarreta cada un i per altra banda hem anat a una botiga de roba jove a comprar pantalons. Està molt content (foto a dalt a l’esquerra).

No fa ni una setmana que el Rachid és amb nosaltres i no para. A la foto de dalt a la dreta el veiem a classe de català junt amb els seus company i la professora Anna Tarragó. És molt bon estudiant. Li encanta aprendre en general i els idiomes en concret.

Al Rachid li agrada molt tot…li agrada tot. Peró és molt sensible per les coses de la natura. Amb l’ajuda del colomí Toni Rius l’hem implicat en el projecte de recuperar la tradició del safrà a Santa Coloma. A la foto de sota a l’esquerra el veieu amb la resta del equip (altres estudiants de l’Escola de Vida interessats en el tema) i la imatge de sota a la dreta el veiem treballat al camp de safrà amb el Sebastià Rius.

Ara el Rachid encara no té feina oficial i per tant té força temps lliure. Li hem encarregat que faci taller de fusteria (llits, taules, estanteries…) a la nova Llar del Coloms on dintre de poc hi viurà (foto a dalt a l’esquerra). A la foto de dalt a la dreta està amb el Mbarek cuinant a la cuina de la Llar dels Pioners (on dorm i menja provisionalment). Tots els nois diuen que el Rachid és un gran cuiner, que hem fet un bon fitxatge.

Gràcies Rachid.

Ajuda al Rachid

L’arribada d’un noi nou ens suposa molta despesa i per tant molt esforç durant el primer any especialment.

Si ho desitges pots ajudar-nos econòmicament. Pots fer-ho de dues maneres:

1_ Entrant directament al formulari de color blau que tens a sota. El sistema és segur i l’ajuda és instantània.

2_ O per aquelles persones que desitgeu desgravar la vostra donació a hisenda, podeu fer la vostra donació fent clic en aquest LINK

4 thoughts on “Benvingut Rachid

  1. Molta força per vosaltres, els nois i els que hi col.laboren, per tirar endavant amb aquest necessari projecte

  2. Em sento molt contenta de poder colaborar amb la tasca que feu i desitjo de tot cor que en Rachid i tots els seus companys trobin el cami per desenvoluparse en tots els sentits. Molt d’ànim i gràcies per tot el que feu

    1. Hola Gina. La teva alegría és la nostra alegría. Ens sentim molt contents de tenir persones solidàries, com ara tu, que amb el vostre compromís com a sòcies sosteniu i ajudeu a fer possible que els joves de la Llar-Escola de Vida despleguin les seves ales en plenitud. Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *