Èxit rotund a la Graduació de Quatre Estudiants Migrants de la Llar Escola de Vida

(foto portada @startap)

Santa Coloma de Queralt – 12 de setembre de 2023

En un emotiu i solemne acte celebrat el passat 4 de setembre a les 7 de la tarda a la sala gran del Castell de Santa Coloma de Queralt, quatre estudiants migrants de la Llar Escola de Vida van marcar una fita important a les seves vides en rebre els seus diplomes de graduació.

Moment en que l’exalcalde Ramon Mullerat i el director de l’escola, Kiku Mistu, signen els diplomes. (foto: Vadever Studios)
L’acte va tenir estructura d’assemblea. Hi van assistir tots/es els/les socis/es, donants, voluntaris/es, col·laboradors/es, empresaris, professors/es, i alumnes de la Llar Escola de Vida (foto: Vadever Studios)

Després de cinc anys de dedicació i esforç en aquest projecte educatiu, van aconseguir assolir els objectius que els van motivar a unir-se a aquest projecte d’acompanyament vital: la seva integració social, cultural i laboral per emancipar-se amb èxit. Durant aquest camí la Llar Escola de Vida els fa un cuidadós acompanyament oferint-lis llar, família i comunitat, estudis, idiomes (català, castellà i anglès), cultura general, xarxa social i cultural al poble, acompanyament administratiu per assolir els seus papers de residència i permís de treball, formació laboral, una bona feina i autonomia, obtenint el carnet de conduir, i ajudant-los a estalviar diners per poder-se comprar un cotxe, i per poder emancipar-se respecte a l’habitatge.

Francesc Eudald Molina – Kiku Mistu- Fundador i director de la Ong Imaginari – Llar Escola de Vida (foto @startap)

L’acte de graduació, conduït pel fundador i director de l’escola Francesc Eudald Molina, Kiku Mistu, va ser un moment de reflexió i celebració on es va destacar l’extraordinària història de la Llar Escola de Vida i, en particular, els èxits d’aquests quatre joves. La cerimònia va comptar amb la presència de destacades autoritats així com membres de la comunitat educativa, hi eren presents tots els directors i directores de tots els centre educatius de Santa Coloma, i col·laboradors voluntaris i socis de l’ONG que recolzen aquest projecte.

Foto esquerra: Ramon Mullerat, exalcalde i voluntari de la ong / Foto dreta: Josep Navarro Tinent d’Alcalde.
Foto esquerra: Sra. Ikram Chahine Cònsul General del Marroc a Tarragona. Foto dreta: Sra. Carme Ferrer diputada de la Diputació de Tarragona.

Membres del consistori local, el sr. Josep Navarro actual tinent d’alcalde que va manifestar la seva sorpresa davant l’enorme èxit, va excusar l’absència del sr alcalde que assistia a un altre acte a Montblanc a la mateixa hora. El sr. Ramon Mullerat, exalcalde i impulsor del projecte en la seva fundació, i actualment voluntari a la ong, que va destacar l’orgull que suposa per el poble de Santa Coloma acollir la feina d’aquesta ong. També va assistir la sra. Carme Ferrer, representant de la diputació provincial, que va destacar la honestedat d’aquest projecte i l’ importancia de que les institucions públiques els recolzin. La sra. Ikram Chaine Cònsol General del Marroc a Tarragona, va elogiar la tasca de la ong en relació al èxit en la integració d’aquest joves, i a ells els va encoratjar a estar agraïts i a seguir els bons consell educatius que han rebut a la Llar Escola de Vida. Totes elles van coincidir en destacar l’enorme èxit del projecte educatiu en general i dels joves en particular.

Els graduats, que van rebre els diplomes de mans de les autoritats, van ser el centre d’atenció i admiració durant tota la cerimònia. La seva trajectòria exemplar, que inclou estudis (idiomes, cultura general,creativitat i valors) , l’obtenció de papers de residència, feines fixes i ben remunerades, carnet de conduir i cotxe propi, és un testimoni commovedor de l’impacte positiu que pot tenir una educació integral i enfocada al desenvolupament humà.

En rebre els diplomes, els graduats van dir unes paraules en les que tots quatre van coincidir en manifestar un intens sentiment de gratitud i que amb la Llar Escola de Vida han trobat una segona familia tant pel que fa a la comunitat de companys i professors com en el poble en general.

Els recents graduats Amdeslam Chouati (esquerra) i Achraf Echradak (dreta) Foto @startap
Els recents graduats Omar Bouyarhi (esquerra) i Mbarek Bouragaa (dreta) Foto @startap

A l’acte, es va rendir homenatge als professors actuals i de cursos passats (tots voluntaris), companys de curs i aspirants, que van contribuir a l’èxit d’aquests estudiants amb el seu suport i dedicació. També van participar antics directors i educadors d’altres centres educatius pels quals havien passat els estudiants en arribar al nostre país, així com tots els empresaris que els tenen contractats actualment, destacant la seva vàlua i capacitat per integrar-se a la societat i el món laboral. Va intervenir en representació de tots ells el sr. Pep Martí CEO de l’empresa Formatges de Sant Gil d’Albió i Julià Mullerat.

De esquerra a dreta: Pep Martí, Julià Mullerat i Gloria Feliu i Mehdi Salohuji (directora i educador del centre de primera acollida Sirius on el nois van arribar per primera vegada i on es va regar la llavor de la Llar Escola de Vida).

Entre els assistents a l’acte hi eren present també els directors de les entitats Intress i Egueiro, ambdues gestores de centres d’acollida de menors migrants on l’Escola de Vida hi imparteix classes, difonent així l’esperit innovador de l’escola basat en la creativitat i els valors.

Collage: A la foto de dalt a la dreta hi podem veure a Jaume Vilanova, i Abelaziz Mohamed de l’associació Egueiro i Veronica Calles de la fundació Intress. A la foto de baix hi podem veure diferents empresaris que recolzen el projecte educatiu amb donacions o contractant als joves (Joan Roca de Roca Trull SL, Olga Soler de Ferreteria Olpat, Julià Mullerat pintor, Nati Ninot de Formatges Sant Gil d’Albió. A la foto de sota podem veure de dreta a esquerra a Roser Mestre de L’Art d’Estimar, Nuri Ventura de la fruiteria Ca la Nuri, Ramon Segú de Bar Restaurant Colombo, Jaume Algueró paleta i Joan i David de Tallers Autotar, al darrera està asseguda la Maribel Clarasó i Montse Giró directores de Somsomnis i part del personal. A l’acte també hi van assistir els diferents directors/es de tots els centres educatius de Santa Coloma.

Els convidats van coincidir a destacar els valors dels graduats i a elogiar àrdua tasca que realitza l’escola ONG (finançada principalment per donacions) per brindar als migrants una oportunitat de creixement i desenvolupament a la seva nova comunitat.

Durant el transcurs de l’acte es va poder veure una projecció amb un recull d’imatges del recorregut del projecte.

Veure presentació


El director en un moment central de l’acte va aturar la presentació per animar a tots els presents a entrar al web i fer-se soci, remarcant que donacions aparentment petites com ara 1, 5 o 15 euros mensuals de molta gent poden marcar la diferencia de l’èxit. www.llarescoladevida.org (Anar a la pàgina COL·LABORA FES-TE SOCI/A)

La graduació d’aquests quatre estudiants migrants a la Llar Escola de Vida és un testimoni inspirador de com l’educació i l’estima pot transformar vides i obrir portes cap a un futur més prometedor. Aquest èxit reflecteix el compromís de la ong i els seus col·laboradors en la construcció d’una societat inclusiva i diversa.

Especialment emotives van estar les paraules amb les que director, Kiku Mistu, va acomiadar l’acte dirigint-se directament al quatre graduats: Al nostre costat heu après i heu demostrat que l’esforç, la disciplina, la constància, la confiança , la resiliència, i la creativitat són eines clau per assolir els nostres somnis en la vida . Convivint, estudiant, treballant i sobretot formant-vos com a persones bones, us heu convertit en adults excel·lents. Com sempre us dic, el millor professional és aquell que per sobre de tot és una bona persona. Ara ja esteu preparats per sortir al carrer i fer d’aquest món, un món millor. Enhorabona”.

L’acte va finalitzar amb el lliurament de l’orla a tots el professors i alumnes de l’escola.

Al final de l’acte es van repartir les orles on hi apareixen les fotografies dels 4 estudiants graduats i dels estudiants actuals. També hi apareixen tots/es els/les professors/es i voluntaris tant actuals com d’anys anteriors que han participat diàriament en l’acompanyament dels estudiants.

Gràcies a tots

Volem expressar el nostre més profund agraïment a tots els socis/es, donants, voluntaris/es, col·laboradors/es, entitats i empreses patrocinadores pel seu continu suport i dedicació a la nostra missió de crear un món millor. Sense el seu compromís i la seva generositat, els nostres esforços no serien possibles.

Volem fer una especial forta abraçada a totes les persones particulars que ens ajuden dia a dia amb el seu voluntariat i o amb les seves donacions.

Volem aprofitar l’ocasió també per esmentar algunes de les institucions i empreses que ens han ajudat durant aquest camí:

Ajuntament de Santa Coloma de Queralt,  Diputació de Tarragona, Ajuntament de Savallà del Comtat-Segura, Fundació La Caixa, Fundació Cívica Esperanzah, Associació Egueiro, Fundació Intress, Conca Activa, Escola Cor de Roure, La Segarra, El Tafaner, Vadever Studios, Xter, Insvall, BNI, Keder Design, Centre Dental Les Escoles, Somsomnis, Formatges Sant Gil d’Albió, Ferreteria Olpat, Ferreteria Bara Ferreters, Ferreteria Seguí, Ca la Nuri, Pintures Julià Mullerat, Bar Colombo, Boscirem, Plasfoc, Roca Trull, Excavacions Gassó SL, Coperal Materials Mullerat, Melmelada de Montalegre, Vicur, Autotar, L’Art d’Estimar, Arbre Team, Julià Mullerat pintor, …..i tantes empreses i particulars del nostre poble com de diferents punts del país que ens han ajudat, ens ajuden i ens ajudaran.

Esperem continuar treballant junts en la realització dels nostres objectius compartits i construir un futur més prometedor per a tothom. 
Gràcies per formar part del nostre equip i per convertir les nostres aspiracions en realitats concretes.

2 thoughts on “GRAN ÈXIT DE L’ACTE DE GRADUACIÓ DE LA LLAR ESCOLA DE VIDA 2023

  1. Muy buen trabajo, tanto maestros, como alumnos. Que tengan mucha suerte en la vida, y que sigan los consejos que les han dado.. En fin es todo un orgullo para la escuela de vida y para sus alumnos!! Felicidades! 👏🏽 👏🏽 👏🏽 👏🏽 👏🏽 👏🏽

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *