escola de vida

Nosaltres – L’Equip humà.

El Kiku Mistu i el Amai Vecino

En Kiku Mistu i l’ Amai Vecino viuen a Segura des de fa molts anys. Des d’aquest petit poble, amb la seva associació ong, han voltat per mil racons de Catalunya i Europa fent el que més els agrada : intervencions creatives i pedagògiques per a un món millor. L’any 2017, després d’estrenar amb gran èxit la seva darrera producció artístico-pedagògica “The Last Cabaret” (una performance que reflexionava sobre la vida i la mort) que els va dur al Grec, al Museu Dalí, a Firatarrega o fins i tot al Plau de la Música, van decidir obrir una nova etapa i han convertit la seva llar en un refugi de pau on fan cursos i recessos de l’Art de Viure, amb l’objectiu d’ajudar a les persones a ser més conscients (respecte a si mateixes, a la societat, als animals i al planeta). El seu lema és “Les persones en pau fan un món en pau”. La seva casa de Segura està oberta a tothom i hi arriba gent de tot arreu buscant aquesta creativitat transformadora.

En Kiku i l’ Amai són molts més que bons creatius-pedagogs i millors amfitrions. Des de bon començament han col·laborat activament amb el centre de Sirius de Santa Coloma per fer més fàcil la vida als joves migrats i ara volen fer un pas endavant amb un projecte que val la pena conèixer, compartir i recolzar.

Revista La Segarra

D’esquerra a dreta: Amai, Omar, Oussama, Kiku i Mbarek després d’una meditació a peu pels camps de Segura.

L’associació Ong. Imaginari Kiku Mistu.

La Llar-Escola de Vida està gestionada per l’associació ONG IMAGINARI KIKU MISTU, que és una entitat sense afany de lucre, formada únicament per voluntaris i que es finança exclusivament amb donacions. Té la finalitat de dur a terme intervencions creatives, pedagògiques i socials per a un món millor.

La junta directiva de l’associació està formada per dos vocals que viuen a Santa Coloma, l’Anna Tarragó i el Mehdi Salouji, un tresorer administrador que és el Amai Vecino i el Kiku Mistu que n’és el president.

L’equip que gestionarem el dia a dia de la Llar-Escola de vida sóm els propis membres de l’associació, però comptem amb l’inestimable ajuda de professors, professionals i col·laboradors/es externs que donen classes d’idiomes (català, castellà i anglès), cultura general, assessoria laboral, cursos especialitzats i valors; així com voluntaris/es que ens ajuden en les tasques més immediates del dia a dia com és ara la de xofer per acompanyar als nostres estudiants en els seus desplaçaments a cursos, feines, etc.

Perquè som una ONG?

Per que donen servei d’utilitat pública. Tot i que sóm una organització que no depenen del Estats ni de cap ens públic o privat, les nostres tasques estan orientades a allò públic, és a dir, susciten un interès i uns beneficis que involucren els diferents membres d’una comunitat o grup.
Tampoc intentem suplantar la tasca dels Estats; simplement procurem ser un complement i o arribar allà o considerem que els governs no ho fan.
Perseguim el benefici o la utilitat comuna. En no cercar el lucre propi, tots els beneficis són per a les pròpies comunitats on es duen a terme els projectes de transformació.
Promovem la participació i autogestió. No busquem que les comunitats beneficiades es converteixin en dependents de les ajudes que se’ls subministren. Al contrari, el nostre objectiu principal és fomentar la participació i l’autogestió d’aquelles com a motors de desenvolupament.

L’Escola de l’art de Viure

escola de l'art de viure

Per altra banda, des de l’Escola de l’Art de Viure es coordina tota la gestió de lla Llar-Escola a més de dur a terme tots els cursos i tallers relacionats amb valors i art de viure (Educació emocional, Mindfulness, Valors, Creativitat, Ecologisme, etc). Tant mateix l’Escola de l’Art de Viure, que té la seu a Segura, posa a la disposició del projecte totes les seves instal·lacions. (Veure el web)

L’associació ONG Centre Cultural Imaginari Kiku Mistu, té com a objectiu les intervencions creatives, pedagògiques i socials per a un món millor. És una entitat sense afany de lucre, formada únicament per voluntaris, i que es finança exclusivament de donacions. Està inscrita al registre de Tarragona d’associacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 18804, des de l’any 1996.

escola de vida

Els nostres acompanyants

L’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt

escola de vida

El projecte és totalment privat, sense afany de lucre i no rep cap ajuda econòmica per part de l’ajuntament ni de cap altra institució.

L’Ajuntament però, ha acollit el projecte amb els braços oberts, l’ha recolzat i ens ha donat les màximes facilitats per a engegar-lo.

Per altra banda l’ajuntament ha posat un pis de la seva propietat a disposició del projecte (on s’hi ubicarà la Llar-Escola de Vida) amb un lloguer social.

Hem signat un conveni on l’Ajuntament i la nostra associació ens comprometem a anar de bracet i caminar junts per avançar plegats en aquest meravellós camí d’ajudar al altres a desplegar-se com a persones en plenitud. Estem molt contents i ens sentim molt ben acompanyats.

Aquest “acompanyament” es fa especialment de la ma de la Regidoria d’Educació, Lleure, Joventut, Serveis Socials i Esports.

escola de vida