En un petit i aïllat poble, Santa Coloma de Queralt, una humil ONG IMAGINARI LLAR ESCOLA DE VIDA s’esforça incansablement per brindar suport a 12 joves sense família, la majoria dels quals encara lluiten per obtenir el permís de treball que els permetrà forjar un futur independent. 

Amb recursos limitats, la nostra organització opera exclusivament a través de donacions i les modestes contribucions simbòliques dels joves quan puguin treballar de manera legal (el procés per obtenir el permís de residència i treball és de 3 anys), tot i enfrontar dificultats diàries per arribar a final de mes i assegurar les necessitats bàsiques dels joves que acompanyem, el compromís de l’ONG IMAGINARI i la LLAR ESCOLA DE VIDA és inqüestionable. Pagar els lloguers dels pisos, els serveis (aigua, llum…), la gasolina de la furgoneta, o la cistella de la compra mensual sovint es converteix en un autèntic desafiament.

La manca de voluntaris i socis donants en aquest petit racó del món fa que cada dia sigui una veritable batalla, on cada euro compta. Els generosos socis donants, amb contribucions que van des de 1€ al mes fins a 15€, són els pilars d’aquesta causa noble. Sovint els desafiaments inesperats, com ara l’adquisició d’una furgoneta o la renovació d’un habitatge per als joves, presenten obstacles aparentment insuperables.

Tot i això, enmig d’aquestes dificultats, l’ONG troba inspiració en la solidaritat d’amics, empreses i entitats que aporten la seva valuosa ajuda en moments clau. Avui ens satisfà destacar la contribució de la Diputació de Tarragona, que ens permet concloure un somni que va començar fa més de dos anys: la compra d’una furgoneta, la renovació d’una residència (LA LLAR DELS COLOMS) i l’adquisició d’ordinadors de segona mà per als nostres estudiants.

Aquestes col·laboracions demostren que, quan ens unim en la recerca del bé comú, els somnis es poden convertir en realitat, fins i tot en els llocs més remots i desafiadors.”

A la foto superior: 1_Un grup de 5 estudiants de la Llar Escola de Vida junt a el Kiku i el Amai en una sortida cultural al museu de les coves de L’Espluga de Francolí. Una de les activitats principals que fa aquesta furgoneta de 9 places és la de les sortides culturals, i la mobilitat dels estudiants per estudis o pràctiques laborals. 2_Els estudiants fent classe d’informàtica. 3_I la cuina reformada al pis-residència d’estudiants “Llar dels Coloms”.

La Diputació de Tarragona ens ha concedit un ajut de 7145€ per ajudar-nos a comprar una furgoneta de 9 places, ordinadors per a les classes d’informàtica i per poder fer front a les obres d’adequació del pis “Llar dels Coloms”.

La furgoneta

A la foto superior es veu la furgoneta de segona mà que comprem a principis de 2022. La furgoneta va tenir un cost de venda de 7.700€, a més de les despeses de posar-la a punt.
La furgoneta està en molt bon estat. D’un sol propietari, taxista autònom, que la cuidava amb molta cura. La furgoneta de 9 places la destinem únicament el transport dels nostres estudiants.

A sota podem veure diferents imatges:

1_Dos estudiants de la Llar Escola de Vida rentant la furgoneta. La cura del vehicle la fan els mateixos estudiants, que s’impliquen en el seu manteniment. La furgoneta és molt important per al nostre projecte autosuficient i els estudiants han d’entendre que és un bé que hem de cuidar entre tots.

2_Al taller mecànic AUTOTAR submesa a una reparació mecànica de manteniment. La furgoneta fa molts quilòmetres al mes, ja que una de les seves principals feines és acompanyar als estudiants a les seves respectives pràctiques laborals, als seus estudis, a les compres setmanals, a les visites a l’hospital…..Tenint en compte que les nostres llars es troben a Santa Coloma de Queralt i que la majoria de serveis estan distribuïts entre varies comarques colindants.

3_Els nostres estudiants vestits amb l’equipament del Equip de Serveis, acompanyats pel Ramon Mullerat, alcalde de Santa Coloma l’any 2022. L’Equip de Serveis Treball i Valors és un projecte intern de la Llar Escola de Vida que ofereix petits serveis a la comunitat de veïns a canvi de pràctiques laborals per els nostres estudiants. Sovint les feines del ESTV impliquen que a la furgoneta s’hi hagi d’enganxar un remolc.

4_La compra del mes. Aquestes compres mensuals s’acostumen a fer fora de Santa Coloma als grans supermercats de Montblanc, Valls, Tàrrega o Igualada. Aquestes compres grans d’un cop al mes fora del poble s’alternen amb compres setmanals al mercat i a les petites botigues de Santa Coloma.

Els ordinadors

Aquest any ens hem proposat com a gran objectiu en el nostre programa educatiu que els nostres estudiants no siguin analfabets informàtics, i per tant reben classes d’informàtica bàsica. I alguna de les assignatures genera deures que s’han de fer des de l’ordinador.

A les fotografies inferiors podem veure tots els nostres joves estudiant amb el seu respectiu ordinador.

Adequació del pis residència d’estudiants LLAR DELS COLOMS

El mes de desembre de 2021 vàrem signar el contracte d’un segón pis que sería la seu d’una nova Llar Escola de Vida: LA LLAR DELS COLOMS, per acollir 5 estudiants més.

EL pis es trobava en molt mal estat i necessitava a més de ser moblat (electrodomèstics, llits, taules…), pintat, etc, una reforma estructural de parets, bany, cuina, instal·lació elèctrica nova i instal·lació d’aigües i clavegueram nou.

Per tal d’aprofitar les feines de reforma, es van crear un seguit de tallers formatius amb la participació dels pròpis estudiants que van ajudar als professionals (electricistes, llauners, lampistes, fusters…etc) que han actuat com a professors. Las tasques d’adequació s’han perllongat durant tot l’any 2022 i part de 2023.

A més s’ha moblat tot el pis i s’ha dotat de tots els electrodomèstics bàsics: rentadora, nevera, cuina, campana extractora, escalfador elèctric….).

Actualment hi viuen 5 estudiants interns.

Gràcies a tots

Una vegada més volem expressar el nostre més profund agraïment a tots els socis/es, donants, voluntaris/es, col·laboradors/es, entitats i empreses patrocinadores pel seu continu suport i dedicació a la nostra missió de crear un món millor. Sense el seu compromís i la seva generositat, els nostres esforços no serien possibles.

Volem fer una especial forta abraçada a totes les persones particulars que ens ajuden dia a dia amb el seu voluntariat i o amb les seves donacions.

Volem aprofitar l’ocasió també per esmentar algunes de les institucions i empreses que ens han ajudat durant aquest camí:

Diputació de Tarragona, Ajuntament de Savallà del Comtat-Segura, Fundació La Caixa, Fundació Cívica Esperanzah, Associació Egueiro, Fundació Intress, Conca Activa, Escola Cor de Roure, La Segarra, El Tafaner, Vadever Studios, Xter, Insvall, BNI, Keder Design, Centre Dental Les Escoles, Somsomnis, Formatges Sant Gil d’Albió, Ferreteria Olpat, Ferreteria Bara Ferreters, Ferreteria Seguí, Ca la Nuri, Pintures Julià Mullerat, Bar Colombo, Boscirem, Plasfoc, Roca Trull, Excavacions Gassó SL, Coperal Materials Mullerat, Melmelada de Montalegre, VicurAutotar, L’Art d’Estimar, Arbre Team, Julià Mullerat pintor, …..i tantes empreses i particulars del nostre poble com de diferents punts del país que ens han ajudat, ens ajuden i ens ajudaran.

Esperem continuar treballant junts en la realització dels nostres objectius compartits i construir un futur més prometedor per a tothom. 
Gràcies per formar part del nostre equip i per convertir les nostres aspiracions en realitats concretes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *