Data: 4 de setembre de 2023

El proper dilluns 4 de setembre de 2023 tindrà lloc l’acte solemne de la festa de graduació a la Llar Escola de Vida de quatre destacats joves estudiants interns que faran un pas significatiu cap a un futur ple de promeses. Durant gairebé cinc anys, aquests valents joves, que van arribar al nostre país com a migrants sols i sense família, han demostrat dedicació, resiliència i un compromís excepcional amb la seva educació, cosa que els ha portat a culminar el seu temps a la Llar Escola de Vida amb èxit i una sòlida preparació per enfrontar els desafiaments de la vida amb independència.

Els graduats, Abdeslam Chouati, Achraf Echradak, Mbarek Bouragaa i Omar Bouyahri, van arribar a Catalunya buscant noves oportunitats i un futur millor per a si mateixos i les seves famílies. Malgrat els desafiaments i obstacles que van afrontar com a immigrants i estudiants interns, aquests joves han superat totes les expectatives i han deixat una empremta inesborrable a la comunitat educativa i als seus companys de classe.
El director de la Llar Escola de Vida, Francesc Eudald Molina, Kiku Mistu, destaca l’èxit monumental d’aquests graduats “Estem increïblement orgullosos d’aquests quatre joves estudiants que han demostrat una dedicació excepcional a la seva educació i un ferm compromís amb el seu creixement personal. Han superat barreres lingüístiques i culturals amb determinació, i han demostrat que l’educació és una poderosa eina per construir un futur brillant per tal d’aconseguir un món millor”.


Els graduats s’han destacat en diversos camps acadèmics i extracurriculars, mostrant un talent excepcional en creativitat i valors, cultura general, idiomes, esport i molt especialment el servei comunitari. A més dels seus èxits acadèmics, aquests joves també han participat activament en projectes socials, comunitaris i laborals, mostrant una forta ètica de treball i un compromís amb el grup, amb el poble i amb el benestar dels altres en general. 
Actualment, els quatre joves, gràcies al seu esforç personal i al constant acompanyament de la Llar Escola de Vida han obtingut el permís de residència, han pogut treballar, han estalviat, disposen de carnet de conduir i vehicle propi, i estan incorporats en importants empreses de la comarca amb altíssims resultats professionals, en càrrecs de confiança i amb la corresponent admiració tant dels seus caps com dels companys de feina i dels veïns del poble. 

Aquest èxit es materialitza en la plena incorporació no només a la societat adulta, sinó més concretament a la nostra societat en particular. Una integració adequada garanteix tant en el present com en el futur la seguretat ciutadana, una convivència harmoniosa i la preservació de valors de la nostra cultura. En brindar als joves migrants sols l’oportunitat de participar plenament a la societat, es redueix el risc de marginació i conflicte. La convivència s’enriqueix en fomentar la comprensió mútua i el respecte per les diferents cultures. A més, aquesta integració enforteix la base dels nostres valors democràtics en crear una comunitat diversa i inclusiva que reflecteix l’essència de la nostra identitat. D’aquesta manera construïm un present i un futur més sòlids i prometedors per a tothom.

Després de rebre els seus diplomes, aquests joves estaran ara preparats per fer el següent pas a les seves vides. A mesura que es preparen per a l’emancipació, portaran les lliçons de creativitat i valors apreses a la Llar Escola de Vida, que la caracteritzen i la destaquen i es convertiran així en ambaixadors del poder de l’educació, la perseverança i el valor de la comunitat i el treball en equip.

Lamentablement l’esdeveniment de graduació no podrà comptar amb la presència dels seus familiars, però sí que hi seran presents amics/gues, professors/es i membres de la comunitat, socis/es, voluntaris/es i autoritats, tots/es units per celebrar els èxits d’aquests graduats i brindar-los el seu suport en aquesta nova etapa de les seves vides.


Gràcies

Us esperem el proper dilluns dia 4 de setembre de 2023 a les 19h al castell de Santa Coloma de Queralt. 

Sobre la Llar Escola de Vida:

La Llar Escola de Vida és una activitat de l’associació ONG Imaginari, l’objecte social de la qual són les intervencions creatives, pedagògiques i socials per a un món millor. És una entitat sense afany de lucre, formada únicament per voluntaris, i que es finança principalment de donacions i de l’aportació dels propis joves quan treballen.


La Llar Escola de Vida és un projecte que neix l’any 2019 amb l’acompanyament de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, amb el propòsit de donar acollida, acompanyament, formació, treball i emancipació de joves migrats sense família, en un marc de valors i en un entorn de capacitació adequat.


La LLEV té la missió d’acompanyar a joves sols en el seu camí de desplegar les ales per assolir la plenitud que els ha de permetre integrar-se socialment i culturalment, i emancipar-se econòmicament, esdevenint persones independents i autosuficients, felices, conscients i compromeses en ares d’un poble i un món millors.

El lema de la Llar Escola de Vida és: 
“Si camines sol aniràs més ràpid, si camines acompanyat arribaràs més lluny”.

Agraïments

Volem expressar el nostre més profund agraïment a tots els socis/es, donants, voluntaris/es, col·laboradors/es, entitats i empreses patrocinadores pel seu continu suport i dedicació a la nostra missió de crear un món millor. Sense el seu compromís i la seva generositat, els nostres esforços no serien possibles.

Volem fer una especial forta abraçada a totes les persones particulars que ens ajuden dia a dia amb el seu voluntariat i o amb les seves donacions.

Volem aprofitar l’ocasió també per esmentar algunes de les institucions i empreses que ens han ajudat durant aquest camí:


Ajuntament de Santa Coloma de Queralt,  Diputació de Tarragona, Ajuntament de Savallà del Comtat-Segura, Fundació La Caixa, Fundació Cívica Esperanzah, Associació Egueiro, Fundació Intress, La Segarra, el Tafaner, Xter, Insvall, BNI, Keder Design, Centre Dental Les Escoles, Somsomnis, Formatges Sant Gil d’Albió, Ferreteria Olpat, Ferreteria Bara Ferreters, Ferreteria Seguí, Ca la Nuri, Pintures Julià Mullerat, Bar Colombo, Boscirem, Plasfoc, Roca Trull, Excavacions Gassó SL, Coperal, Materials Mullerat, Vicur…..i tantes empreses i particulars del nostre poble com de diferents punts del país que ens han ajudat, ens ajuden i ens ajudaran.

Esperem continuar treballant junts en la realització dels nostres objectius compartits i construir un futur més prometedor per a tothom. 

Gràcies per formar part del nostre equip i per convertir les nostres aspiracions en realitats concretes.

Visita la pàgina de tots els nostres socis/es i col·laboradors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *